به گزارش خبرگزاری مهر، آرزو روستایی، با تأکید بر اینکه بر اساس قانون محل عرضه فرآوردههای سلامت محور اعم از داروهای طبیعی و مکمل صرفاً داروخانه است، گفت: عرضه و فروش این فرآوردهها خارج از زنجیره رسمی تأمین دارو، مجاز نیست.
وی افزود: برخی از سودجویان از اقبال عمومی به داروهای گیاهی، طبیعی و مکمل سو استفاده کرده و به تولید و عرضه فرآوردههای غیر مجاز و فاقد هر گونه مجوز با اجزا و منشأ نامعلوم میپردازند.
روستایی ادامه داد: این فرآوردهها نه تنها ممکن است برخلاف ادعای تبلیغاتی فاقد گیاه دارویی باشند، بلکه بعضاً دارای ترکیباتی غیر مجاز و به مراتب خطرناک و تهدید کننده سلامتی هستند.
رئیس اداره فرآوردههای طبیعی سازمان غذا و دارو با اشاره به عرضه داروهای گیاهی و مکملها در صفحات شبکههای اجتماعی و ماهوارهای اظهار کرد: با توجه به بازار غیر رسمی و غیر قانونی ایجاد شده در این فضا، عمده فرآوردههایی که از این طریق عرضه میشوند، فرآوردههای مرتبط با کاهش یا افزایش وزن، رویش مو، مشکلات جنسی، اعتیاد و موارد مشابه هستند که بر اساس گزارشها به دلیل وجود ترکیبات خطرناک، عوارضی بسیار جدی و پایدار مانند نقص عضو یا بدتر شدن شرایط بیماری را موجب شدهاند.
وی یادآور شد: مصرف تمامی داروها اعم از داروی شیمیایی، طبیعی یا گیاهی باید زیر نظر و مشورت تخصصی افراد ذیصلاح، اعم از پزشک و داروساز صورت گیرد و بر همین اساس فضای مجازی و کلیپهای تبلیغاتی بستر مناسبی برای صحت سنجی ادعاها و اظهارات، توصیههای ارائه شده، تشخیص فرآورده مجاز از تقلبی نیستند.
روستایی همچنین در مورد مصرف خودسرانه فرآوردههای طبیعی و گیاهی مجاز نیز هشدار داد و گفت: با توجه به اینکه مکملها یا داروهای گیاهی نیز ممکن است دارای تداخلاتی در مصرف همزمان با یکدیگر یا با داروهای شیمیایی، احتیاط مصرف در برخی شرایط باشند، لازم است پیش از مصرف، با پزشک معالج یا داروساز مشورت لازم صورت بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید