×
×

توسعه پایدار در مناطق کم‎تر برخوردار با خدمات زیست‌محیطی دانش بنیان ایرانی

  • کد نوشته: 2215
  • فروردین ۲۳, ۱۴۰۳
  • 21 بازدید
  • ۰
  • یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با تولید دستگاه‌های تصفیه فاضلاب به روش‌های نوین، در مسیر حل بحران آب گام برمی‌دارد. این شرکت با بومی‌سازی دانش فنی و استفاده از متخصصان داخلی، به تولید محصولاتی با کیفیت و مقرون به صرفه دست یافته است. به گزارش ایسنا، محمد محمودزاده مدیر عامل این شرکت دانش بنیان ابتدا در […]

    توسعه پایدار در مناطق کم‎تر برخوردار با خدمات زیست‌محیطی
دانش بنیان ایرانی
  • یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با تولید دستگاه‌های تصفیه فاضلاب به روش‌های نوین، در مسیر حل بحران آب گام برمی‌دارد. این شرکت با بومی‌سازی دانش فنی و استفاده از متخصصان داخلی، به تولید محصولاتی با کیفیت و مقرون به صرفه دست یافته است.

    به گزارش ایسنا، محمد محمودزاده مدیر عامل این شرکت دانش بنیان ابتدا در خصوص محصولات این شرکت و کاربرد آن‌ها بیان کرد: محصولی که نشان دانش‌بنیان را برای آن اخذ کرده‌ایم، دستگاه تصفیه فاضلاب بهداشتی مخصوص بیمارستان‌ها است که با روش MBBR کار می‌کند. این روش سابقه‌ی قبلی داشته، اما ما در بخش‌هایی از آن که ضعف‌هایی وجود داشت، بهبودهایی ایجاد کرده و فرآیند را به اصطلاح توسعه داده‌ایم.

    وی افزود: با توجه به چالش‌های زیست‌محیطی موجود، از جمله کمبود آب که نمونه‌ی آن را در خشکسالی دریاچه ارومیه و یا تالاب‌های در حال خشک شدن جنوب کشور می‌بینیم، یکی از راه‌های تکنولوژیکی برای حل این بحران، استفاده و بازچرخانی فاضلاب‌ها (تصفیه فاضلاب) است. یکی از محصولات ما، دستگاه تصفیه فاضلاب به روش MBBR است که دارای نشان دانش‌بنیان می‌باشد.

    وی ادامه داد: مجموعه‌ی ما در زمینه‌ی خدمات زیست‌محیطی فعال است و هم آزمایشگاه معتمد سازمان محیط زیست را دارد و هم در زمینه‌ طراحی، تولید و ساخت پکیج‌های تصفیه فاضلاب فعالیت می‌کند.

    وی گفت: محصول دیگری که برای حل مسائل زیست‌محیطی توسعه داده‌ایم، تصفیه فاضلاب به روش انعقاد الکتریکی است. این روش مزایایی نسبت به سایر روش‌ها دارد، از جمله اینکه مصرف مواد شیمیایی را کنترل می‌کند و یا اصلاً از مواد شیمیایی استفاده نمی‌کند و با استفاده از برق روشن می‌شود و فرآیند تصفیه انجام می‌شود.

    مدیر عامل این شرکت دانش بنیان تصریح کرد: ما روی شخصی‌سازی کردن این محصول برای کارواش‌ها کار زیادی انجام داده‌ایم. زیرا در شهرهای بزرگ مانند تهران، فاضلاب زیادی در کارواش‌ها مصرف می‌شود که در صورت استفاده از این دستگاه، فاضلاب استفاده شده‌ی کارواش‌ها بازچرخانی شده و برای شست‌وشوی خودروها مجدداً استفاده می‌شود.

    وی گفت: این دو محصول، کالای عمده‌ی ما هستند که تا به امروز به شرکت‌های مختلف از جمله ایران‌خودرو و دیجی‌کالا فروخته‌ایم و همچنین به کشورهای عراق و افغانستان صادرات داشته‌ایم. در حال توسعه‌ فعالیت خود برای صادرات به کشورهای خلیج فارس نیز هستیم. مجوزهای لازم از وزارت صمت، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان ملی استاندارد را دریافت کرده‌ایم.

    محمودزاده در خصوص بزرگ‌ترین یا مهم‌ترین دستاورد این مجموعه بیان کرد: بزرگ‌ترین دستاورد مجموعه ما توسعه‌ زنجیره‌ی دانش فنی است. این زنجیره شامل فرایندهای مختلفی از جمله انجام آزمایشات، تولید و بهینه‌سازی دستگاه‌های تصفیه فاضلاب می‌شود که به صورت پشت سر هم در مجموعه تجهیز شده‌اند.

    به گفته وی، با انجام آزمایشات مربوط به آلاینده‌های محیط زیست، این فرایند را برای کارفرمایان آماده‌سازی می‌کنیم. به این ترتیب، کارفرمایان می‌توانند تمام فرایند را در یک مجموعه دریافت کرده و از خدمات به صورت یکجا و پکیج بهره‌مند شوند.

    مدیر عامل این شرکت دانش بنیان در خصوص کاربرد محصولات خود در حوزه مناطق کم‎تر ‌برخوردار اظهار داشت: برای مناطق کم‌تربرخوردار مانند سیستان و بلوچستان و بخشی از مناطق غرب کشور، خدمات متناسبی ارائه می‌دهیم. این خدمات شامل آنالیز خاک کشاورزی و ارائه توصیه‌نامه کودی می‌شود که به کشاورزان در ارتقای توانمندی آنها در زمینه‌ی کشت محصولات کمک می‌کند. همچنین، آزمایش آب پرورش ماهی را برای مزارع پرورش ماهی در مناطق صعب‌العبور و کوهستانی انجام می‌دهیم.

    به گزارش دبیرخانه برنامه ملی آبادیران، با توجه به چالش‌های پیش روی مسائل زیست‌محیطی در آینده، نیاز به رشد شرکت‌هایی مانند ما بیش از پیش احساس می‌شود.

    انتهای پیام

    منبع :
    حتما بخوانید : روایتی مردمی از بست‌نشینی در کتاب «تحصن»
    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *